Capezzana Vin Santo di Carmignano DOC Riserva 2012 37,5 cl

kr. 499,95

Druer:
Duft:
Smag:
Alkohol: na%
Producent: Capezzana, Carmignano Toscana, Italien

Beskrivelse

Dyb, koncentreret, nøddeagtig og med nydelige strejf af karamel. Himmelske dufte af solbær, champignon og fine noter af tobak, med sublime nuance af tørrede urter, jod og kastanjer.
Vinen er smagsmæssigt exceptionelt tæt og meget koncentreret, med en flot nøddeagtig frugtsødme. Nydelige noter af rips, jod og urter, samt lidt æterisk og fin syre. Temmelig kompleks eftersmag med utrolig flot struktur. Vinen kan modnes i en halv evighed…

Anbefales til søde desserter, kager, biscotti med mandler (Cantucci) samt ostebord.

Under renæssancen blev ejendommen kontrolleret af Medici-familien, efter flere ægteskaber kontrolleres den nu af Contini Bonacossi-familien siden begyndelsen af det 20. århundrede og drives af Bonacossi-erne Filippo, Bernadetta & Beatrice.
I Carmignano blev vinstokken allerede dyrket i den førromerske æra, for ca. 3000 år siden, som demonstreret af vinkarrene og smagskålene, der findes i de etruskiske grave. I Firenzes arkiver blev der fundet et pergament dateret 804 e.kr. det er en lejekontrakt, der dokumenterer, hvordan oliventræer og vinstokke blev dyrket i Capezzana allerede i 1200 år siden til produktion af olie og vin.
I den tidlige renæssance byggede en kvinde, Monna Nera Bonaccorsi, det første herrens hus og ni gårde, med de tilhørende vinplanter. Det var 1475. Andre generationer og familier skiftede ejerskab til ejendommen: Cantucci, der var relateret til Medici, og Marquis Bourbon del Monte. I det attende århundrede udvidede en gift Cantucci Bourbon gården og købte nye gårde; han introducerede også en eksemplarisk administrativ metode, hvis dokumenter stadig bevares i dag i virksomhedens historiske arkiv.
Efter Bourbon del Monte gik virksomheden videre til Adimari Morelli og derefter til Franchetti Rothschild og fra enken Sara de Rothschild for derefter at komme til Contini Bonacossi, vores familie, i 1920.

Vingården Capezzana er en blandt de ældste gårde i Italien, der har produceret vin. I dag drives familien af 4 generation med samme mål som ved etableringen – at levere spændende top kvalitetsvine fra Toscana. Familien er meget optaget af økologi, og således er alle deres vine certificeret økologisk, ligeså er deres Ekstra Jomfru Olivenolie, der i 2017 blev kåret til verdens bedste Ekstra Jomfru Olivenolie.

Yderligere information

Land

Italien

Region

Toscana

Smagstype

Tør

Nuancer

Frugtig – vilde bær