Pietro Zardini Amarone DOCG

kr. 349,95

Druer: Corvina 70%, Rondinella 20% og Molinara 10%
Duft: Kraftig duft af sødme bær
Smag: Fyldig, frugtig og smag af chokolade
Alkohol: 15%
Producent: Pietro Zardini, Veneto, Italien

Beskrivelse

Vidunderlig smuk og kraftig, rubinrød Amarone. Armoaen er fyldt med klassisk Amarone noter som modne svesker, røde bær, rosiner samt lagdelte krydrede strejf af vanilje og anis. Smagen er yderst robust med en fløjels-agtig elegance over sig. I smagen finder man søde og kandiserede frugter og den typiske Amarone stil (kirsebær) samt de krydrede noter fra ældningen på fadene. Lækker og fyldig finish og ekstremt blide tanniner.

Anbefales til retter med rødt kød, simreretter, grillet kød samt modne oste. Vinen er yderst alsidig og kan helt sikkert nydes uden mad.

Klassifikationen “Amarone della Valpolicella DOCG” er ikke bare noget man sådan lige får tildelt. Det kræver mange års hårdt arbejde og vedholdenhed i kvalitet. Denne vin er i toppen af poppen når vi taler Amarone. Med en blandingsformel af Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10% kan man næsten kalde den en klassiker. Alkoholprocenten holder de 15 som dermed afspejler den traditionelle metode som indebærer en lufttørring af druerne i ca. 3 måneder og derefter en gæring på skindene med maceration i 4-5 uger. Efter et nænsomt og blidt første pres, ældes vinen i 36 måneder, i egetræ tønder og i Barriques (225 liter fade/tønder). Vin er perfekt at drikke nu, men kan også gemmes et godt stykke tid i kælderen. Kraftig rubinrød med smukke og hypnotiserende granatrøde refleksioner.
Vinen har en klassisk fyldig duft af svesker, lakrids og et lille let strejf af vanilje.
Smagen er på samme tid både potent og elegant og meget vedholdende. Duften går igen i smagen. Mest søde svesker, men også