Gran Sabena Reserva XO

kr. 499,95

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Fabelagtigt flot rom, der er destilleret og modnet i Venezuela. Rommen holder en meget høj kvalitet – en dejlig sød og frugtrig rom med en fyldig og intens smag af vanilje, karamel, brændt sukker og varme krydderier.

Aromaerne fra glasset er så rige og luksuriøse, at man som rom-nyder kan have svært ved at holde glasset fra munden 🙂
I smagen får man en god dosis karamel med silkebløde antydninger af kanel, allehånde, muskatnød og valnød.
Rommen viser en dejlig blød, olielignende effekt på siderne af glasset, og smagen afsluttes med en lang og fuldendt, blød finish

Denne Reserva XO er vores helt eget blend af flere forskellige destillater af melasse, som derefter er lagret i 8 år, på (hemmeligt indsmuglede?) amerikanske bourbonfade.

De er alle destilleret på kobber stills og kedler, og de forskellige destillater er nøje udvalgt efter deres høje niveau af renhed, gode karakter og rige aromaer og smagsstoffer.

Venezuela ligger i den tropiske klimazone, så modningen af rommen er hurtigtigere og mere intens, end den er f.eks. på de Caribiske øer. Varmen accelerer simpelthen modningsprocessen så meget, at 8 procent af tøndernes indhold fordamper. Hvert år! Så 8 års lagring betyder faktisk, at cirka halvdelen af rommen fordamper (englenes andel af produktionen).

Af samme årsag er der på destillerierne indført regler om begrænset ophold i det område, hvor rommen modnes. Det vil sige at dem, der arbejder på lageret må kun opholde sig der i max 30 minutter ad gangen, da de ellers kan blive berusede af alkoholdampene….!