Capezzana Ugo Contini Bonacossi IGT BIO 2015

kr. 499,95

Druer: 100 % Sangiovese
Duft: Antydning af sort roser, mynte og tobak
Smag: Lang finish medkrydrede blide silkeagtig tanniner
Alkohol: na%
Producent: Capezzana, Carmignano Toscana, Italien

Beskrivelse

Grandios og intens rubinrød farve. Duften er rig, elegant og vedvarende med vidunderlige frugtagtig krydret noter. Smagen er uudtømmelig og gribende med en meget raffineret og robust krop. Aromaen har en medfødt elegance af Bulgarske roser,røde frugter, sennep, mynte og Kentucky tobak. Lækker og pirrende finish med krydrede blide silkeagtig tanniner.

Anbefales til retter med svine og kalvekød. Lammesteg samt lettere milde oste.

Denne 100% Sangiovese kommer fra vinmarken Viticciana. Denne vinmark som var et ønsket fra Ugo Contini Bonacossi, blev designet og bygget af ham. Det har den egenskab, at rækkerne afbrydes af to giropoggio -veje i modhældning, der kanaliserer regnvand og undgår erosion af den dyrebare jord. Rækkerne er pyntet med rosen planter og vandes kærligt om sommeren. Eksponeringen af vinstokke er perfekt. Druer høstes med hånden. Vinen, der bruges til denne produktion, er af 100% ren Sangiovese. Produktionsområdet er Carmignano i provinsen Prato. Høsten finder sted i slutningen af september. Vinificering foregår i ståltanke, hvor vinen forbliver i 7 dage, hvor den fermenterer. Efterfulgt af yderligere 13 dages maceration med skindene, inden overførelsen til lagrings-tønder, ved en temperatur på 26/28 grader. Aldring er kompleks og varer mindst 24 måneder.

Vingården Capezzana er en blandt de ældste gårde i Italien, der har produceret vin. I dag drives familien af 4 generation med samme mål som ved etableringen – at levere spændende top kvalitetsvine fra Toscana. Familien er meget optaget af økologi, og således er alle deres vine certificeret økologisk, ligeså er deres Ekstra Jomfru Olivenolie, der i 2017 blev kåret til verdens bedste Ekstra Jomfru Olivenolie.

Yderligere information

Land

Italien

Region

Toscana

Smagstype

Tør

Nuancer

Frugtig – vilde bær