Domaine Modat

domaine-modat
Picture of the owners of Domaine Modat France

Domaine Modat er en lille familiedrevet vingård. Familiens vinmarker er beliggende i kommunen Cassagnes i Agly dalen nær Perpignan på et plateau i en højde på ca. 200-300 meter.
Med sin panoramaudsigt over tørre stenvægge, vinstokke og rustikke miljø, er landskabet så spektakulært som vinene.

Domaine Modat er i øjeblikket organisk og eksperimenterer med biodynamik, og generel arbejder familien meget innovativt også hvad angår nye og spændende vine, som kan udfordrer de typiske egnsvine.

Historien kort fortalt…
Domaine Modat er beliggende i Agyl-dalen, 30 km øst for Perpignan i en højde af 300m. Den vidunderlige natur af bjergene og det nærliggende Middelhavsområde giver mulighed for særlige klimatiske forhold. Terroir, udtrykket, der refererer til mere end den geologiske underjordiske gneis, er palpable. I dette tilfælde er granit gneiss grundlaget for alle vinstokke af familien Modat, som vokser på plateauet. Det er også den bedste forudsætning for de elegante og harmoniske vine, altid med en vis friskhed, der opstår på den.

Philippe studerede i Bordeaux og udviklede i mellemtiden sin kærlighed til vin. Han tilbragte hele sin fritid på vinsmagning eller i vingården. Da det blev klart, at en gammel vinavler i Roussillon ønskede at sælge sin gård, realiserede Philippe sin drøm og bragte den gamle vingård fra Cassagnes til ny glans og investerede i vingård og kælder. Nysgerrighed og udviklingsånd er drevet til at udarbejde vinens optimale kvalitet år efter år. Fenolisk modenhed, håndplukkede og sorterede druer, forsigtig presning og spontan fermentering er trinnene i vinfremstillingsprocessen, før vinene opbevares enten i ståltanke eller i udvalgte træfat.

Den naturrelaterede tilgang og driftstilstand er tydelig på alle områder, strømmen kommer for eksempel fra solcelleanlæg på kælderens tag. Den respektfulde håndtering af det maleriske miljø blev først certificeret af økologisk og siden 2015 med biodynamisk dyrkning.

Domænet har siden udviklet et stadigt voksende ry – også fordi det stod på eksisterende værdier: 19ha er plantet med op til 100 år gamle vinstokke. Udover Carignan, Syrah, Cinsault og Grenache noir dyrkes de hvide druesorter Muscat d’Alexandrie og Macabeu. I 2009 blev der plantet fire hektar med Grenache Blanc, Viognier og Roussane.

Viser alle 5 resultater