Citille Di Sopra

Vingården Citille di Sopra er beliggende i det yderste hjørne af Montalcino egnen i Toscana. Gården blev grundlagt i 1997, da familien Innocenti overgav den til deres søn Fabio, der allerede havde ejet en andel af gården siden 1992. Han besluttede at oprette vinforretningen sammen med gårdens årti gamle kerneforretning: dyrkning af korn. En omhyggelig evaluering af jorden bestemte hvilke druesorter af Sangiovese, der var bedst at bruge.
Af de mere end hundrede hektar, der udgør ejendommen, er der kun 5,5 hektar i øjeblikket vinmarker, og de ligger i det område, der er bedst egnet til at lave Brunello di Montalcino. Jorden er hovedsagelig lerrig, rig på kalksten, og med store tuffaceous områder, overvejende sterile: ideel til vinproduktion i midten af ​​bakken. I dette område er det faktisk muligt at undgå isete og frostige tåge, der kan forekomme i nedre dalområder. Næsten konstante vinde giver en sund beskyttelse mod plantesygdomme og reducerer i det mindste behovet for plantesundhedsmæssige behandlinger.
Citille di Sopra høster ofte stor hæder for deres vine, og især deres Brunello di Montalcino “Poggio Ronconi” er en eftertragtet og prisvindende vin. Således fik årgangen 2011 “Poggio Ronconi” to røde glas af den ikoniske vinanmelder Gambero Rosso. 2 røde glas er indikation på en meget god vin, der klarede sig helt til finalesmagningen.

Hvis du har lyst, kan du læse meget mere om vingården Citille Di Sopra, deres sortiment, samt måden hvorpå de producere på www.citille.com

Viser alle 2 resultater