Chateau Rosan

Det er ofte tilfældigheder i livet, der viser sig skelsættende. En frokost på en solrig eftermiddag på Place des Arcades gjorde en forskel. Som følgeskab til vores Salade Chevre Chaud blev vi anbefalet et glas Rosé Elégance fra Château Rosan. Og hvilken oplevelse !

En oplevelse som blev starten på samarbejdet med en af regionens meget dygtige producenter Gérard Chauvet og hans søn Olivier, begge ingeniører af uddannelse.

Château Rosan er kulminationen af den lidenskab og det arbejde, der er lagt af vinbønder gennem fem generationer. Godset ligger i hjertet af AOC Côtes de Provence. Det er et
nicheområde i god afstand af Provence tenorerne. Godset gør ikke stort væsen af sig, og man ville forgæves kigge efter et slot fra det 18. århundrede med tilhørende park eller arkitekttegnede kældre.

Ideelt placeret på terrasser tilbyder den 24 ha store ejendom en betagende udsigt over Massif des Maures og kapellet Notre Dame des Anges. Godset ligger ideelt på maurernes slette med sine marker strækkende sig over kommunerne Pignans og Gonfaron.

Sammensætningen af områdets ler-kalkstenholdige jord kombineret med et typisk solrigt og blæsende middelhavsklima er bagtæppet for det terroir, der skaber betingelserne for Château Rosans karakteristiske vine af høj kvalitet.

Godsets parceller eller mikro-terroirs (Burgundisk stil! Les Maures, Les Montauds, Les Pellites, Les Terrasses de l’Aille) er nøje udvalgt under hensyntagen til druernes karakteristika og vinstokkens ideelle vækstforhold.
Grenache, Rolle og Cinsault er de druer, der danner grundlaget for kvalitetsvinene fra Rosan.

Et Provencalsk møde af de bedre

To talentfulde rosé cuvéer fra Rosan. “L’Evidence”, den mest klassiske, med eksotiske nuancer, men først fremmest “L’Elégance” med Grenache-Syrah, guldmedalje ved Concours des Côtes de Provence 2017.
Delikatesse, solbærnæse, friskhed, frugtgane og krydrede toner, bleg farve uden at have flygtigheden som mange trendy vine. En vin af gastronomisk klasse, fuld af rundhed og nuancer.

Viser alle 3 resultater